Depressieve moeder deel 2

Wat neem ik mee in een vluchtkoffer_ (10)Een tijdje geleden moest ik stoppen met werken omdat het me allemaal te veel werd. Het fijne aan een depressie is dat als je een ‘stoorzender’ weg haalt het soms weer stukken beter gaat. Duurt even maar dan heb je ook wat. Het probleem is alleen dat als je de oorzaak niet aanpakt je terug blijft vallen. En dat merk ik nu weer. Wat ik precies merk? Ik kan er gewoon niets bij hebben. Alles is teveel en vermoeiend. Vooral ikzelf.

Ik ben er gewoon klaar mee. Geen zin om op te staan, geen zin om te eten, geen zin om ook maar iets te doen. En dat slaat nergens op want zodra ik wel wat doe voel ik me stukken beter. Het totale idiote aan een depressie is dat je vaak wel weet wat je kan doen om je beter te voelen, alleen de depressie weerhoudt je ervan dat daadwerkelijk te doen. Super vermoeiend. Niet alleen voor mij, ook voor mijn omgeving. Want ben ik eenmaal ‘up and running’ dan lijkt er niets aan de hand.

Van mijn kinderen houd ik heel erg veel. Meer dan wat dan ook. En ik wil alles voor ze doen. Maar nu wel het minimale. Koken voor een peuter die niets eet en als je zelf geen eetlust hebt is echt een opgave. Als ik eerlijk ben zijn heel veel dingen een opgave. Twee kinderen in bad doen, tanden poetsen, aankleden, zorgen dat ze goed eten, voorlezen en dingen leren. Ik heb er een dagtaak aan. En dat klopt ook want ik ben nu de hele dag thuis. Toen ik werkte had ik meer energie om dat soort dingen dan goed te doen. Nu, omdat ik de hele dag te tijd heb, blijf ik het voor me uitschuiven en gebeurt het de helft van de tijd niet. En dat vind ik heel erg. Maar het is wel zo.

Mijn hoop is dat het na de verhuizing weer beter wordt. Dan zitten we in ieder geval op één plek en in een situatie die, hopelijk, 20 jaar zo zal blijven. Mijn kleine, lieve grote jongen gaat naar school dus heb ik meer tijd. En dat vind ik heel erg dat ik ‘blij’ ben dat hij naar school gaat zodat ik meer tijd voor mezelf heb. Maar goed, dat is wel zo. En hopelijk is het dan rustiger en krijgen we een routine zodat ook mama er weer bovenop komt. En een betere mama kan zijn die wel alles graag wil doen en overal zin in heeft. Uiteindelijk komt dat wel weer terug, toch?

Advertenties

Een gedachte over “Depressieve moeder deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s